ГоловнаПолітика

Меджліс розцінив прийом Ердоганом кримських "депутатів" як прикре непорозуміння

Кремль намагається посварити Україну і Туреччину.

Меджліс розцінив прийом Ердоганом кримських "депутатів" як прикре непорозуміння
Фото: Макс Требухов

Меджліс кримськотатарського народу вважає, що прийом кримських "депутатів" у Туреччині, на якому був президент Реджеп Ердоган, - це прикре непорозуміння, спровоковане Кремлем.

Текст заяви оприлюднив колишній депутат Верховної Ради, голова Меджлісу Рефат Чубаров.

"Інформація про участь «депутатів Державної Думи», незаконно обраних на тимчасово окупованій території України, в міжнародному заході, що відбувся в Туреччині, а також про їх представлення голові Турецької Республіки Реджепу Таїпу Ердогану, сприйнята в українському суспільстві як прикре непорозуміння", - йдеться в заяві.

Меджліс вважає, що це була провокація Кремля з метою "нашкодити високому рівню довірчих відносин між Україною і Туреччиною".

"Громадяни України справедливо оцінюють такі провокаційні хитрощі російської влади як спробу залучити світових лідерів і відомих політичних і громадських діячів до легітимізації спроби анексії Криму і виправдання скоєних російською окупаційною владою злочинів проти українського і кримськотатарського народів", - йдеться в заяві.

Частину провини за те, що сталося, в Меджлісі поклали на організаторів Конференції спікерів парламентів з протидії тероризму і зі зміцнення регіональної взаємодії, на яку приїхала делегація Держдуми.

Нагадаємо, 2018 року турецький лідер Реджеп Ердоган під час спільного брифінгу з президентом України Петром Порошенком заявив, що Туреччина ніколи не визнавала і не визнає незаконної анексії Криму Росією.

Однак у жовтні 2019 року він особисто потиснув руку Русланові Бельбеку і Наталії Поклонській, незаконно обраним у Держдуму РФ від окупованого Криму.

Фото: https://ria.ru

МЗС України направило Туреччині ноту протесту і викликало на зустріч турецького посла через цей інцидент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram