ГоловнаПолітика

МВС, СБУ і РНБО випустили спільну заяву напередодні акцій 14 жовтня

Силовики мають намір діяти цього дня "строго й уважно", щоб уникнути провокацій.

МВС, СБУ і РНБО випустили спільну заяву напередодні акцій 14 жовтня
Фото: Александр Рудоманов

Міністерство внутрішніх справ, Служба безпеки України та Рада національної безпеки й оборони випустили спільне попередження напередодні акцій 14 жовтня. У ньому говориться, що силовики мають намір діяти цього дня "строго й уважно", щоб уникнути провокацій.

"Ми добре пам'ятаємо події 31 серпня 2015 року, коли бойова граната обірвала життя чотирьох нацгвардійців, а понад 120 дістали поранення. Тому завтра правоохоронні органи будуть діяти строго й уважно. І ми дуже розраховуємо на пильність учасників масових акцій. Наш спільний ворог нікуди не подівся - ви, як і ми, повинні розуміти, що можливі будь-які провокації", - йдеться в тексті заяви.

Силові органи зазначили, що учасники бойових дій є не тільки з боку протестувальників, але й кожен третій поліцейський, нацгвардієць і співробітник СБУ брав участь в операції на Донбасі.

"У нас - одні цінності. Головні з них: Україна, її суверенітет, мир у країні та щастя кожного українця! Украй важливо цього дня об'єднатися навколо головних цінностей і разом берегти безпеку і поважати права кожного громадянина... Заради пам'яті героїв, які віддали своє життя за свободу і територіальну цілісність України - цей день має минути мирно та гідно!", - закликали керівники МВС, СБУ і РНБО.

"Занадто багато загинуло воїнів і захисників України, щоб зараз ми дозволили ворогові використовувати чвари всередині країни в його - імперських - цілях! Завтра - день пам'яті й поваги. Він не може й не повинен стати днем розколу і слабкості!" - резюмується в заяві.

Нагадаємо, що в Україні останніми тижнями проходять акції "Ні капітуляції", пов'язані з рішенням України узгодити так звану "формулу Штайнмаєра".

Чергову акцію призначено на 14 жовтня, коли відзначається День захисника України.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram