ГоловнаПолітика

Гончарук пообіцяв оголосити конкурс на посаду держсекретаря МОЗ

Раніше на закритому засіданні Кабмін змінив Янчука, призначеного під час Супрун.

Гончарук пообіцяв оголосити конкурс на посаду держсекретаря МОЗ
Фото: Lb.ua

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук пообіцяв оголосити конкурс на держсекретаря Міністерства охорони здоров'я після того, як звільнення з цієї посади Артема Янчука розкритикувала ексміністр Уляна Супрун.

"На мою думку, міністр повинен мати можливість сформувати собі команду. І я буду її в цьому підтримувати, хоча не завжди поділяю її вибір", - написав Гончарук в коментарі під постом Супрун.

Він додав, що розкритикована Супрун Інна Солодка призначена держсекретарем Міністерства охорони здоров'я тимчасово, і наступного тижня Кабмін оголосить "чесний" конкурс на її посаду.

Крім того, як зазначив прем'єр, в МОЗ не припиняється "трансформація системи".

"Особисто я підтримую і буду підтримувати багато ініціатив, започаткованих Вашою командою. Однак, це не означає, що нова команда повинна утриматися від аналізу їх результатів і внесення коректив з метою підвищення ефективності системи", - написав Гончарук.

Також він повідомив, що вивчає ситуацію з "поведінкою окремих нових людей в МОЗ" і незабаром дасть їй оцінку.

Нагадаємо, ексглава МОЗ Уляна Супрун вчора заявила, що на закритому засіданні уряду міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька порушила питання про звільнення держсекретаря МОЗ Артема Янчука, який перебуває в декретній відпустці. На його місце призначили Інну Солодку - колишню колегу Андрія Пивоварова, главу юридичної служби МОЗ при Раїсі Богатирьовій.

Супрун повідомила, що звільнення Янчука було проведено "в супертаємному режимі з порушенням законодавства".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram