ГоловнаПолітика

Парубій назвав справжньою метою справи Пашинського залякування опозиції

"Сергій став об'єктом, на якому вони проводять експерименти залякування".

Парубій назвав справжньою метою справи Пашинського залякування опозиції
Фото: Михаил Палинчак

Депутат Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що справжньою метою справи Сергія Пашинського є залякування опозиції.

Про це він сказав у ефірі телеканалу "Прямий".

"Які підстави кидати за ґрати Сергія Пашинського сьогодні? Які підстави його ізолювати? Не було жодного доказу, що він переховується від слідства", - сказав депутат.

На його думку, арешт - очевидна спроба залякати і самого Пашинського, й інших представників опозиції.

"Коли Портнов пише, що організовує спеціальну кампанію в СІЗО, то це посил для всіх, щоб зламати психологічно. Якщо ти будеш виступати проти чинної влади, то ти не просто потрапиш за ґрати. Тобі там організують спеціальну компанію, яка зможе на тебе тиснути. Сергій став об'єктом, на якому вони проводять експерименти залякування опозиції. Без підстав, передумов і пояснень", - сказав Парубій.

"Суд надасть чесний вирок, але для них [влади] це не важливо. Важливо посадити, залякати й дати сигнал іншим - будете виступати проти влади, з вами буде те саме. Це і є їхня справжня мета", - вважає депутат.

Нагадаємо, 31 грудня 2016 року Пашинський, який був народним депутатом, вистрілив з нагородного пістолета в ногу мешканцеві одного із сіл Васильківського району В'ячеславу Хімікусу.

За версією Пашинського, він з дружиною повертався на автомобілі з кінотеатру додому в село Хлепча. На неосвітленій частині дороги їхня машина мало не врізалася в мікроавтобус, який стояв на проїжджій частині без габаритних вогнів. Депутат вийшов із салону автомобіля, щоб з'ясувати в чому річ. У результаті у нього виникла сварка з Хімікусом, який нібито вдарив Пашинського пляшкою по голові та збив з ніг. Лежачи на землі, депутат вистрілив у ногу своєму нападнику.

За версією Хімікуса, Пашинський від самого початку конфлікту дістав пістолет, почавши погрожувати ним, і саме за це дістав пляшкою по голові. Також потерпілий стверджує, що Пашинський у повітря для попередження не стріляв, а відразу цілився на поразку.

У Генпрокуратурі дійшли висновку, що Пашинський діяв у рамках необхідної оборони, яка виключає його кримінальну відповідальність. У вересні 2019 року розслідування поновили в Державному бюро розслідувань.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram