ГоловнаПолітика

Пристайко першим із міністрів показав доходи за 2019 рік

Голова МЗС заробив понад два мільйони гривень.

Пристайко першим із міністрів показав доходи за 2019 рік
Фото: Укринформ

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко першим серед членів Кабінету Міністрів подав декларацію про доходи за 2019 рік.

Її оприлюднено на сайті Національного агентства із запобігання корупції.

Торік міністр отримав 690 тисяч гривень у вигляді зарплати в МЗС і 1,38 млн гривень (в еквіваленті) від місії України при НАТО. Дружина міністра отримала 336 тисяч гривень від здачі в оренду майна (в тому числі 240 тисяч гривень від Олексія Рябчина, заступника міністра енергетики та захисту навколишнього середовища).

Подружжя задекларувало 205 тисяч гривень на рахунках в Ощадбанку і 7,4 тисячі євро на рахунку в бельгійському ING Bank. Ще 170 тисяч гривень і понад 35 тисяч євро вони зберігають готівкою.

У сім'ї Пристайків у власності є п'ять квартир у Києві (площею 33,5 кв.м, 72,6 кв.м, 78 кв.м, 96 кв.м і 54 кв.м), три з них були куплені за останні шість років. Ще одна квартира площею 87 кв. м є на стадії будівництва.

Порівняно з попереднім роком із декларації зникла BMW X1.

Нагадаємо, що Пристайко за президента Петра Порошенка працював заступником міністра закордонних справ і головою місії при НАТО. У травні 2019 року новий президент Володимир Зеленський повернув його до Києва і призначив заступником голови Адміністрації.

У серпні 2019 року Пристайка затвердили міністром закордонних справ за пропозицією президента Володимира Зеленського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram