ГоловнаПолітика

Франція готова допомогти Україні в розшифруванні "чорних скриньок" збитого літака МАУ, - посол

"У нас є технічна можливість і політична воля це зробити".

Франція готова допомогти Україні в розшифруванні "чорних скриньок" збитого літака МАУ, - посол
Фото: rnbo.gov.ua

Франція позитивно ставиться до можливості досліджувати "чорні скриньки" літака Boeing 737-800 компанії "Міжнародні авіалінії України", збитого під Тегераном 8 січня.

Про це заявив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен, передає hromadske.

"Позиція Франції щодо можливості досліджувати "чорні скриньки" у Франції цілком позитивна. Я про це офіційно повідомив МЗС України. Якщо буде запит з української сторони - ми готові", - додав посол.

Етьєн де Понсен також зазначив, що Франції також торкнулася трагедія з українським Boeing.

"Стосовно цього був контакт між президентами Франції та України, і Україна може розраховувати на допомогу Франції, якщо буде запит на транспортування "чорних скриньок" до Франції. У нас одна з найкращих у світі лабораторій для аналізу "чорних скриньок". У нас є технічна можливість і політична воля це зробити", - зазначив посол Франції в Україні.

Раніше повідомлялося, що Іран перестав ділитися з Києвом подробицями розслідування катастрофи літака МАУ після витоку інформації.

Пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії МАУ, який повинен був виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені Імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (серед них 9 членів екіпажу), 82 громадяни Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН і Великобританії.

Через три дні після катастрофи Іран визнав, що збив літак помилково, сплутавши його з крилатою ракетою. Відповідальність за аварію авіалайнера взяв на себе іранський військовий підрозділ Корпус вартових Ісламської революції. 

Іран запропонував виплатити по 80 тис. доларів родичам 11 українців, але Україна вимагає збільшити суму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram