ГоловнаПолітика

Шмигаль: президент і прем'єр кілька тижнів проводили зі мною переговори про призначення

Новопризначений міністр розвитку громад і територій розповів про першорядні завдання.

Шмигаль: президент і прем'єр кілька тижнів проводили зі мною переговори про призначення
Денис Шмыгаль
Фото: gk-press.if.ua

Денис Шмигаль, якого сьогодні Верховна Рада призначила віцепрем'єром - міністром розвитку громад і територій, розповів, що президент Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Олексій Гончарук кілька тижнів обговорювали з ним його призначення.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

"Це була спільна пропозиція, озвучена президентом. Це була пропозиція президента і прем'єра... Цьому (призначенню, - ред.) передували кілька тижнів переговорів", - пояснив Шмигаль.

"Виклики, які стоять - вони очевидні. Це - успішне завершення реформи децентралізації через проведення дискусії, через проведення правильних, компромісних рішень і окреслення того, якою має бути Україна в майбутньому. Також це реформа у сфері ЖКГ і будівництва. Як відомо, будівництво - одна з найбільш корумпованих галузей... Тому те, що вже розпочато урядом і президентом, необхідно довести до кінця... Найближчим часом, після того як я ввійду в курс справ, я презентую своє бачення вирішення цих питань", - додав міністр.

Нагадаємо, сьогодні, 4 лютого, Рада призначила віцепрем'єром - міністром розвитку громад і територій Дениса Шмигаля і звільнила з цієї посади Альону Бабак.

Із серпня 2019 року Шмигаль був головою Івано-Франківської обласної адміністрації, а до цього працював директором Бурштинської ТЕС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram