ГоловнаПолітика

Кабмін попросив призупинити виплату премій топменеджерам "Нафтогазу"

Топменеджери компанії повинні отримати 29 млн доларів.

Кабмін попросив призупинити виплату премій топменеджерам "Нафтогазу"
Фото: facebook.com

Кабінет Міністрів попросив наглядову раду "Нафтогазу" призупинити виплату премій топменеджменту компанії за перемогу в Стокгольмському суді над "Газпромом".

За даними інформованого джерела LB.ua, в листі, який Кабмін направив наглядовій раді, йдеться, що уряд хоче вивчити контракти членів правління і питання коректності виплати премій.

Нагадаємо, 2018 року наглядова рада "Нафтогазу" вирішила передати на премії 1% від суми виграшу в арбітражі (4,6 млрд дол. США). Тоді виплатили першу частину премій на суму 20,7 млн доларів (541 млн грн). Ця сума відповідала 1% від обсягу виграшу, визнаного у фінансовій звітності "Нафтогазу" за 2017 рік.

Гроші отримав 41 співробітник компанії з числа тих, хто прямо або опосередковано зробив значний внесок у досягнення цього результату. Зокрема, голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв отримав $7,9 млн, а комерційний директор компанії Юрій Вітренко - $6 млн.

Решту премії мали виплатити після стягнення з "Газпрому" залишку виграшу. Тоді він становив 2,6 млрд доларів.

Гроші вдалося отримати тільки наприкінці 2019 року. За рахунок штрафних санкцій сума зросла до 2,9 млрд доларів, відповідно топменеджери отримають близько 29 млн доларів (близько 700 млн гривень).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram