ГоловнаСуспільствоЖиття

Наглядова рада "Нафтогазу" продовжила контракт із Коболєвим на чотири роки

Чинний річний контракт з головою наглядової ради минає 22 березня.

Наглядова рада "Нафтогазу" продовжила контракт із Коболєвим на чотири роки
Фото: Макс Левин

Наглядова рада НАК "Нафтогаз України" на чотири роки продовжила контракт з Андрієм Коболєвим.

Відповідне рішення ухвалила Наглядова рада НАК на засіданні 16 березня, передають "Українські новини".

"Продовжити термін повноважень і термін дії контракту голови правління Компанії Коболєва А.В. на чотири роки за умови, що голова правління забезпечить виконання всіх рішень наглядової ради згідно з вимогами контракту", - йдеться у витягу, спрямованого НАК на адресу Кабінету Міністрів.

Чинний річний контракт із Коболєвим минає 22 березня.

Нагадаємо, в січні наглядова рада "Нафтогазу" затвердила новий склад правління компанії. Тепер у нього входять п'ять осіб: голова правління Коболєв, його перший заступник Сергій Перелома, директор з юридичних питань Ярослав Теклюк, фінансовий директор Петер ван Дріл і виконавчий директор з трансформації Отто Ватерландер.

Повноваження Юрія Колбушкіна, який входив до правління з 1999 року, і гендиректора "Укртранснафти" Миколи Гавриленка припинено.

Коболєва призначили в березні 2014 року, і термін його п'ятирічного контракту минав 22 березня. Наглядова рада хотіла продовжити контракт з Коболєвим на три роки з нинішнім окладом 2,08 млн гривень на місяць. Однак тодішній прем'єр Володимир Гройсман заявив, що уряд не продовжить контракт з правлінням "Нафтогазу" зі збереженням нинішніх зарплат, і 6 березня 2019 року прем'єр анонсував відкритий конкурс на цю посаду.

11 березня наглядова рада зробила нову пропозицію з однорічним контрактом Коболєва, яка Кабмін задовольнила.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram