ГоловнаЕкономікаБізнес

Наглядова рада "Нафтогазу" хоче продовжити контракт з Коболєвим на три роки з окладом 2 млн гривень

У компанії не вважають захмарною зарплату голови правління.

Наглядова рада "Нафтогазу" хоче продовжити контракт з Коболєвим на три роки з окладом 2 млн гривень
Фото: Макс Левин

Наглядова рада "Нафтогазу України" хоче продовжити контракт з головою правління Андрієм Коболєвим на три роки.

Про це йдеться в листі наглядової ради на адресу Кабінету Міністрів, який оприлюднило видання "Економічна правда".

"Наглядова рада дійшла висновку, що в кращих інтересах компанії буде забезпечити належні заходи для продовження роботи керівництва, тобто продовжити термін повноважень чинного глави правління на три роки, починаючи з 1 січня 2019 року", - йдеться в листі.

За даними видання, місячний оклад Коболєва в разі продовження контракту становитиме 2,08 млн гривень.

16 січня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що уряд не буде продовжувати контракт з правлінням "Нафтогазу" зі збереженням нинішніх зарплат. Чинний договір буде припинено з 22 березня 2019 року.

У своєму листі наглядова рада вказує, що рішення про продовження терміну повноважень Коболєва ґрунтується на рівні фіксованої фінансової винагороди, яка передбачена постановою Кабінету Міністрів №859 від 19 травня 1999 року.

"До того як поточний рівень фіксованої фінансової винагороди був узгоджений, Комітет з призначень та винагород із залученням зовнішнього консультанта провів огляд ринкових рівнів винагород, і ми отримали запевнення, що запропонований рівень відповідає ринку", - йдеться в листі.

Нагадаємо, голова правління "Нафтогазу України" Андрій Коболєв 2017 року отримав 47,1 млн гривень зарплати і додаткових поточних премій.

Загальна компенсація управлінському персоналу в складі 6 членів правління і 9 директорів 2017 року склала 214 млн гривень з урахуванням заробітних плат і додаткових поточних премій (в 2,46 разу більше, ніж у 2016 році).

2018 року Андрій Коболєв отримав $7,9 млнпереказав їх мамі в Америку), а комерційний директор компанії Юрій Вітренко - $6 млн премії за перемогу в Стокгольмському арбітражному суді в суперечці з "Газпромом" за транзитним контрактом.

Загальний обсяг премій менеджменту "Нафтогазу" - 41 людині - затверджено на рівні 1% від суми виграшу в арбітражі (4,6 млрд дол. США), що становитиме 46,3 млн дол. США.

У травні 2018 року мали виплатити першу частину премій на суму 20,7 млн доларів (541 млн грн). Ця сума відповідає 1% від обсягу виграшу, вже визнаного у фінансовій звітності "Нафтогазу" за 2017 рік. Решту премії виплачуватимуть протягом трьох років за умови успішного стягнення з "Газпрому" залишку виграшу (2,6 млрд доларів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram