ГоловнаЕкономікаБізнес

Порошенко відкрив нову ВЕС Ахметова

У Запорізькій області запустили перші турбіни Приморської станції.

Порошенко відкрив нову ВЕС Ахметова
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко в середу, 27 лютого, взяв участь у запуску перших вітряних турбін Приморської ВЕС.

Як повідомляє прес-служба голови держави, в своїй промові на відкритті Порошенко порівняв цю ВЕС з ДніпроГЕСом і Запорізькою АЕС, які свого часу були унікальними інноваційними проектами.

"Часи змінюються, і сьогодні вже є альтернативна відновлювана енергетика, яку починають реалізовувати саме тут, у Запорізькій області. І для мене дуже важливо, що йдеться про високоефективні, енергетично ефективні, високотехнологічні проекти", - заявив Порошенко.

Він вважає, що Приморська ВЕС стане прикладом для майбутніх вітряних станцій.

"Традиційні підходи в енергетиці України себе вже майже вичерпали. Нова енергетика - це один із найважливіших, найперших питань руху нашої держави вперед", - заявив Порошенко.

У зв'язку з цим він сказав, що відкриття Приморської ВЕС - це подія державної ваги.

Прогнозована віддача "зеленої" електроенергії двох черг Приморської ВЕС, що належить ДТЕК, - близько 650-700 млн кВт на рік. Цієї електроенергії досить для енергозабезпечення 365 тис. домогосподарств. Потужність однієї вітротурбіни Приморської ВЕС - 3,8 МВт. Висота вежі - 110 м.

Під час будівництва Приморської ВЕС планують встановити 52 вітротурбіни 3,8-мегаватного класу виробництва компанії General Electric.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram