ГоловнаСуспільствоПодії

У Чернівецькій області поліція склала адмінпротокол за поширення неправдивих чуток про коронавірус

Чоловік поширив брехню про кількість випадків захворювання на COVID-19 в Україні.

У Чернівецькій області поліція склала адмінпротокол за поширення неправдивих чуток про коронавірус
Фото: krapka.club

У Чернівецькій області поліція склала адмінпротокол за поширення неправдивих чуток про ситуацію із захворюваністю на COVID-19 в Україні. Про це повідомив пресцентр Нацполіції.

Під час моніторингу інтернету співробітники Глибоцького відділення поліції звернули увагу на повідомлення 38-річного жителя району в одній із соціальних мереж.

На своїй сторінці чоловік поширив недостовірну інформацію про кількість в Україні випадків захворювання COVID-19, у тому числі з летальним результатом.

Поліцейські склали щодо порушника адміністративний протокол за ознаками статті 173-1 (Поширення неправдивих чуток) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Санкція статті передбачає накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку.

Нагадаємо, станом на 16 березня в Україні виявили п'ять випадків COVID-19: чотири - в Чернівецькій області, один - у Житомирській області. Одна хвора жінка померла.

У той самий час один чоловік у Чернівецькій області вже здав перший з двох негативних тестів на наявність хвороби і незабаром може бути виписаний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram