ГоловнаСуспільствоЖиття

У Польщі підтвердили коронавірус у двох українців

Один з них, імовірно, був інфікований в Україні.

У Польщі підтвердили коронавірус у двох українців
Фото: golos.ua

На півдні Польщі підтвердили коронавірусну інфекцію у двох громадян України - в містах Цешин і Тихи Сілезького воєводства. Про це повідомляє Wprost.pl.

Зазначають, що за останні пів доби кількість заражених коронавірусом у Польщі зросла ще на 25 осіб.

За словами прессекретаря воєводи Сілезії Аліни Кухажевської, один українець приїхав до Польщі з Німеччини, а інший - з України.

"Пацієнта з інфекційної лікарні в Цешині ізольовано в домашніх умовах. Його стан нормальний, він повернувся з Німеччини. Інший пацієнт, який перебуває в лікарні міста Тихи, приїхав з України, і там, імовірно, було джерело зараження", - повідомила Кухажевська.

Також повідомляють, що на польсько-українському кордоні станом на понеділок, 16 березня, спостерігаються черги вантажного транспорту. Зокрема, за даними Бещадського відділу прикордонної служби РП, на в'їзд в Україну на пункті пропуску "Корчова-Краковець" очікують 400 фур, а з України в Польщу - 300 вантажних автомобілів.

Нагадаємо, в Чернівецькій області зареєстрували два нові випадки зараження коронавірусною інфекцією. Станом на 16 березня в Україні лабораторно підтверджено 5 випадків COVID-19.

Тож у Чернівецькій області зареєстрували чотири випадки, в Житомирській - один (жінка померла).

Крім того, житель Чернівецької області, у якого першим в Україні діагностували коронавірус, одужує. У нього тест на COVID-19 показав негативний результат. Якщо ще один тест покаже відсутність вірусу в організмі, офіційно вважатимуть, що пацієнт одужав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram