ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ призупинить роботу реабілітаційних центрів через карантин

Пансіонати для літніх людей закривають для відвідування.

Київ призупинить роботу реабілітаційних центрів через карантин
Фото: Анна Ильченко

Департамент соціальної політики КМДА вирішив тимчасово припинити роботу реабілітаційних центрів для запобігання поширенню коронавірусу. Про це йдеться в повідомленні пресслужби КМДА.

"За даними ВООЗ, найбільш вразливими категоріями населення є люди віком від 60 років. Саме в цій категорії фіксують найбільший показник смертності. Для того, щоб убезпечити громадян від поширення вірусу, ми вводимо додаткові заходи санітарної обробки і деякі обмеження в інтернатних установах і пансіонатах для одиноких людей похилого людей. Відвідування цих закладів не дозволяється на період карантину. Крім того, забезпечено контроль за людьми похилого віку та людьми з обмеженими можливостями, які залишилися без піклування: їм організовано доставку продуктів харчування, ліків та інших необхідних речей", - зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Вона також додала, що в усіх підлеглих департаменту соцполітики закладах і установах проводять регулярні вологі прибирання з використанням дезінфікуючих засобів, забезпечено дотримання нормативних показників температури повітря, проводиться регулярне провітрювання приміщень.

В інтернатних і геріатричних закладах також обробляють приміщення за допомогою кварцових ламп.

Зазначають, що організовано вхідний санітарний контроль у всіх установах соціальної сфери. Станом на 16 березня в установах соціальної сфери перебувають 2 754 людини.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський створив Координаційну раду з протидії COVID-19. Рада буде консультативно-дорадчим органом при президенті. Її мета - моніторинг ситуації і напрацювання пропозицій протидії поширенню нової коронавірусної хвороби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram