ГоловнаСуспільствоЖиття

Проблему евакуації українців з Єгипту будемо вирішувати разом з тими, хто її створив, - МЗС

"Туроператорів не вдасться перекласти цей тягар повністю на державу".

Проблему евакуації українців з Єгипту будемо вирішувати разом з тими, хто її створив, - МЗС
Фото: Lb.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що питання евакуації українських туристів, які не можуть покинути Єгипет через скасування рейсів, необхідно вирішувати разом з туроператорами.

Про це він заявив під час брифінгу, передають "Українськi Новини".

"Туроператорам не вдасться перекласти цей тягар повністю на державу. Ми будемо всім допомагати. Але хочу ще раз сказати: ми не залишимо жодного громадянина напризволяще", - сказав Кулеба.

Водночас він зазначив, що уряд "буде вирішувати цю проблему спільно з тими, хто її створив", тобто - з туроператорами. Кулеба підкреслив, що саме туроператори повинні повернути туристів в Україні, бо це їхній обов'язок.

Також, міністр повідомив, що в понеділок в Шарм-ель-Шейх прибув український консул для постійного зв'язку з українцями, які застрягли в Єгипті.

Тим часом, прем'єр-міністр Єгипту Мустафа Мадбулі повідомив, що країна з 19 до 31 березня повністю припиняє авіасполучення, передає Reuters.

"Припиняється авіасполучення в усіх аеропортах Єгипту з полудня четверга, 19 березня, останній літак вилетить о 12:00. Польоти будуть припинені до 31 березня", - заявив прем'єр.

Він додав, що з 19 до 31 березня готелі закриють на дезінфекцію. Але туристи, які перебувають в країні, зможуть завершити свій відпочинок.

Нагадаємо, у двох готелях на єгипетському курорті Шарм-ель-Шейх 750 українських туристів помістили на карантин, оскільки в інших відпочивальників запідозрили коронавірус.

У Держприкордонслужбі раніше заявили, що уряд попереджав перевізників про призупинення авіасполучення України з іншими країнами, тому туристи тепер самі повинні вирішити, як вони будуть повертатися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram