ГоловнаСвіт

У Нідерландах скасували масові заходи і закрили школи

Мешканцям країни також запропоновано працювати дистанційно.

У Нідерландах скасували масові заходи і закрили школи
Здание парламента в Гааге, Нидерланды.
Фото: EPA/UPG

Влада Нідерландів ввела заборону на проведення заходів чисельністю понад 100 осіб і скасувала заняття в школах до 6 квітня 2020 року.

Про це повідомили міністр медичного забезпечення Бруно Брейнс і міністр освіти Ар'є Слоба, передає "Інтерфакс-Україна".

Зазначається, що 15 березня оголошено про введення додаткових заходів для запобігання поширенню нового коронавірусу COVID-19. Зокрема, введено заборону "на проведення будь-яких заходів з чисельністю учасників понад 100 осіб". Закрито музеї, театри, школи, місця громадського харчування, фітнес-клуби. Скасовано всі спортивні змагання.

Влада країни також закликала громадян із симптомами гострих респіраторних вірусних інфекцій самоізолюватися. Рекомендовано обмежити "будь-яке спілкування з родичами, особливо з літніми або з тими, хто має ослаблене здоров'я".

Мешканцям країни запропоновано за можливості перейти на віддалений режим роботи.

Нагадаємо, Євросоюз вирішив тимчасово обмежити в'їзд на територію ЄС для нерозповсюдження коронавірусу, залишивши "зелені коридори" для транспортування життєво необхідних вантажів.

Франція і Велика Британія входять до числа країн, які найбільше уражені новим коронавірусом. Станом на ранок 16 березня у Франції було понад 5400 випадків зараження (127 осіб померли), у Великій Британії - 1395 (померли 35).

У Нідерландах про першу смерть від ускладнень, викликаних коронавірусом, повідомлялось на початку березня: помер 86-річний чоловік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram