ГоловнаСвіт

Король Іспанії Філіп позбавив платні свого батька

Він також відмовиться від спадщини.

Король Іспанії Філіп позбавив платні свого батька
Фелипе VI
Фото: EPA/UPG

Король Іспанії Філіпп VI розпорядився позбавити свого батька, колишнього короля Хуана Карлоса I, щорічної платні в розмірі 194 тис. євро. Крім того, він також відмовиться від спадщини.

Про це йдеться в заяві королівського палацу.

Заява з'явилася після публікацій про зв'язок членів королівської сім'ї з панамським фондом Lucum Foundation. На початку березня швейцарське видання Tribune de Genève повідомило, що 2008 року Хуан Карлос I отримав 100 млн доларів від Саудівської Аравії. Ці гроші були зараховані на швейцарський рахунок, відкритий на ім'я його фонду.

Через кілька днів британське видання The Daily Telegraph назвало короля Філіпа бенефіціаром фонду. У королівському палаці заявили, що чинний монарх нічого не знає про призначення його бенефіціаром. У заяві іспанської сторони вказано, що в березні 2019 король Філіп отримав лист від британської юридичної компанії Kobre & Kim, в якому сказано про ймовірне призначення його бенефіціаром Lucum Foundation після смерті батька.

Нагадаємо, Філіп VI заступив на посаду в червні 2014 року, після зречення престолу Хуаном Карлосом I, який посів трон 1975 року. У липні 2018 року колишній король Іспанії став фігурантом корупційного розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram