ГоловнаСвіт

У дружини прем'єр-міністра Іспанії виявили коронавірус

Заразилися також два міністри, які були на ході за права жінок 8 березня.

У дружини прем'єр-міністра Іспанії виявили коронавірус
Педро Санчес и Бегония Гомес
Фото: EPA/UPG

Дружина прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса Бегонія Гомес заразилася коронавірусом SARS-CoV-2. Про це 15 березня повідомило видання El Mundo з посиланням на пресслужбу уряду.

Гомес почувається добре, вона перебуває в урядовій резиденції разом з чоловіком.

Видання зазначає, що 8 березня дружина прем'єра була на демонстрації за права жінок у Мадриді, незважаючи на заборону масових заходів.

Фото: EPA/UPG

Після ходи стало відомо про інфікування коронавірусом двох членів уряду - міністра рівних можливостей Ірен Монтеро і міністра територіальної політики Кароліни Даріас. Вони також були на акції 8 березня.

Починаючи з 12 березня, всі члени іспанського уряду і їхні найближчі родичі пройшли тестування на коронавірус.

Нагадаємо, Іспанія перебуває на другому місці в Європі після Італії за кількістю інфікованих коронавірусом (6391 особа станом на ранок 15 березня) і померлих від легеневого захворювання СOVID-19 (196 осіб).15 березня в країні запровадили надзвичайний стан. Заборонено залишати свої будинки, крім виняткових випадків.

Раніше повідомлялося, що коронавірус підтвердили у дружини канадського прем'єра Джастіна Трюдо Софі Грегуар-Трюдо. Прем'єр заявив, що перебуватиме в самоізоляції два тижні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram