ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Очільник МОЗу пропонує обмежити роботу закладів громадського харчування

У міністерстві обговорюють законопроєкт про протидію коронавірусу.

Очільник МОЗу пропонує обмежити роботу закладів громадського харчування
Илья Емец
Фото: https://moz.gov.ua/

Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець пропонує у разі ускладнення епідемічної ситуації в Україні розглянути можливість обмеження роботи закладів громадського харчування. 

Про це міністр сказав під час обговорення законопроєкту про протидію коронавірусу, який розробляють у Міністерстві охорони здоров'я. 

"Досвід зарубіжних країн свідчить, що закриття закладів громадського харчування - дієвий захід у боротьбі з коронавірусом. Вважаю, що нам потрібно діяти на випередження, чітко і рішуче. Саме тому доцільним було б розглянути можливість обмеження роботи закладів громадського харчування", - йдеться в повідомленні на сайті Міністерства охорони здоров'я. 

Нагадаємо, 11 березня Кабмін запровадив всеукраїнський карантин через коронавірус. Він буде діяти як мінімум до 3 квітня. Карантин передбачає заборону на відвідування навчальних закладів і масові зібрання понад 200 осіб. 

Крім того, з 17 березня Україна на два тижні закриває авіаційні, залізничні та автобусні пункти пропуску. Виїхати з країни можна буде тільки на приватному транспорті. Тим українцям, які не встигнуть повернутися до цього часу, необхідно зареєструватися в системі "ДРУГ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram