ГоловнаСвіт

Під час ракетної атаки на базу коаліції в Іраку постраждали троє військових

Це вже другий за три дні обстріл бази "Ет-Таджі".

Під час ракетної атаки на базу коаліції в Іраку постраждали троє військових
Фото: https://twitter.com/OIRSpox

В Іраку військова база США і союзників за коаліцією "Ет-Таджі" знову зазнала ракетного обстрілу, в результаті якого поранення отримали троє військових і двоє іракських громадян.

Обстріл стався вранці в суботу, 14 березня.

"[Коаліція] підтверджує, що принаймні 25 ракет калібру 107-мм завдали удару по іракській базі "Табір Таджі", де розміщені війська коаліції, 14 березня о 10:51 (Іракський час). Троє членів коаліції і двоє іракців поранені", - заявив представник коаліції Майлз Каггінз у твіттері.

Телеканал "Sky News Arabia" повідомив про те, що на територію військової бази впало понад десять снарядів типу "катюша", в результаті постраждали дві людини, передає DW.

Нагадаємо, це вже другий за три дні ракетний обстріл "Ет-Таджі". Під час атаки 11 березня загинули двоє військовослужбовців США і військовий лікар з Великобританії. Вашингтон заявив про відповідальність за подію угруповання "Катаїб Хезболлах", а також влади Ірану.

Наступного дня США здійснили оборонну атаку, завдавши авіаударів по складах "Катаїб Хезболлах" в Іраку. Водночас командування іракської армії розцінило ці дії як порушення суверенітету Іраку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram