ГоловнаСвіт

Трамп оголосив надзвичайний стан у США через коронавірус

Рішення глави Білого дому дає федеральному уряду можливість використовувати до 50 млрд доларів у фондах надзвичайної допомоги.

Трамп оголосив надзвичайний стан у США через коронавірус
Фото: EPA/UPG

Президент Дональд Трамп удень 13 березня оголосив на всій території США надзвичайний стан у зв'язку з коронавірусом, що швидко розповсюджується.

Він повідомив про це під час пресконференції в Білому домі.

Режим надзвичайного стану дозволить владі виділити федеральне фінансування на боротьбу з вірусом.

Надзвичайний стан буде введено відповідно до закону Стаффорда, відзначає Голос Америки.

Закон Стаффорда, що дозволяє президенту ввести загальнонаціональний надзвичайний стан і виділити на ліквідацію його наслідків кошти з фонду Федерального агентства з надзвичайних ситуацій, прийняли 1988 року. Закон застосовувався вкрай рідко. У 2000 році президент Білл Клінтон оголошував у країні надзвичайний стан через спалах лихоманки Західного Нілу.

Рішення глави Білого дому дає федеральному уряду можливість використовувати до 50 млрд доларів у фондах надзвичайної допомоги, щоб допомогти державним і місцевим чиновникам охорони здоров'я, зазначає ВВС.

Цей крок послаблює правила медичного страхування та може прискорити створення нових лікарень і пошук нових методів лікування.

Як повідомляли, станом на 13 березня по всьому світу коронавірусом нового типу вже заразилися 138 тисяч чоловік, з яких понад 5 тисяч померли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram