ГоловнаСвіт

Білл Гейтс залишив раду директорів Microsoft, щоб займатися благодійністю

Раніше фонд Гейтсів заявив про виділення $100 млн на боротьбу з коронавірусом.

Білл Гейтс залишив раду директорів Microsoft, щоб займатися благодійністю
Фото: tula.su

Співзасновник однієї з найбільших у світі транснаціональних корпорацій Microsoft - Білл Гейтс повідомив у п'ятницю, 13 березня, що залишає раду директорів компанії, щоб приділяти більше часу благодійності. Про це пише Російська служба Бі-бі-сі.

За словами 64-річного мільярдера, він приділятиме більше часу сфері світової охорони здоров'я, освіти та протидії змінам клімату.

Гейтс залишив за собою посаду радника з техпитань гендиректора Microsoft та її керівників. Також він вийшов з ради директорів інвестфонду Berkshire Hathaway Воррена Баффета.

Гейтс обіймав посаду головного виконавчого директора Microsoft до 2000 року і відтоді поступово скорочував свою роль в управлінні компанією, співзасновником якої він став в 1975 році спільно з Полом Алленом. У 1986 році у віці 31 року Гейтс став наймолодшим мільярдером у світі.

У 2008 році підприємець пішов з постійної роботи в корпорації Microsoft, проте до 2014 року обіймав посаду голови її ради директорів.

Через найбільший з 2008 року обвал на біржах, що стався на тлі спалаху коронавірусу SARS-CoV-2, статки Білла Гейтса, за даними Forbes, скоротилося на 5,3 млрд доларів.

Раніше представники Фонду Білла і Мелінди Гейтс повідомили, що організація надасть близько 100 млн доларів як відповідь на глобальну пандемію, пише DW. Кошти підуть, зокрема, на розробку можливих ліки проти COVID-19. Активи фонду становлять близько 50,7 млрд доларів. Одним з його головних завдань є підтримка нововведень в галузі охорони здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram