ГоловнаПолітика

Бабак покинула посаду міністра, розкритикувавши наостанок будівельну мафію

"Я хочу запевнити, що за всіма вами сьогодні стежать. Стежать як слід".

Бабак покинула посаду міністра, розкритикувавши наостанок будівельну мафію
Елена Бабак
Фото: kmu.gov.ua

Верховна Рада звільнила міністерку розвитку громад і територій Альону Бабак, задовольнивши її заяву про відставку.

За це проголосували 266 депутатів.

У своїй промові Бабак подякувала членам уряду за співпрацю і накинулася з різкою критикою на "злостивців" у будівельній галузі.

"Я попросила слово, щоб сказати тим людям, яких я назвала б злостивцями в будівельній сфері, які обплутали її, немов спрут. Які, думаю, дуже хотіли б потішитися на моїх кістках після звільнення. Не вдасться. Не вдасться тому, що розпочата цим урядом, Міністерством розвитку громад, Офісом президента боротьба з корупцією в будівельній сфері, сфері архітектурно-будівельного контролю не має зворотного шляху", - сказала Бабак.

"Зараз підставні організації намагаються звільняти людей в ДАБІ. Підставними я називаю кишенькові організації на кшталт "Стоп свавілля", "Громадська правда". Через людей, які в системі ДАБІ продовжують працювати і писати кляузи, щоб зберегти сферу свого впливу. Я хочу запевнити, що за всіма вами сьогодні стежать. Стежать як слід", - заявила вона.

"Я хочу також сказати тим, хто почав боротьбу зі мною в пресі через анулювання дозволів на Ольшанській, на Гоголівській. І ці люди скоро почнуть будівництво біля палацу "Україна", на Івана Франка", - заявила вона.

Бабак має на увазі скандальні київські будівництва на вулиці Ольшанській, 2-6, Гоголівській, 32в, Великій Васильківській, 107-109.

Нагадаємо, що Бабак була депутаткою Верховної Ради VIII скликання, балотувалася за списками партії "Самопоміч".

29 серпня 2019 року Верховна Рада затвердила новий склад Кабінету Міністрів, Альону Бабак призначили міністром розвитку громад і територій України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram