ГоловнаПолітика

Над метро "Палац Україна" в Києві побудують багатоповерхівку

Очікувана висота будівлі - близько 100 метрів.

У центрі Києва, біля входу в метро "Палац Україна", планують будівництво багатофункціонального комплексу ТОВ "Укржитлобуд". Про це повідомляє програма розслідувань "Наші гроші".

ТОВ "Укржитлобуд" отримало містобудівні умови й обмеження для проектування багатофункціонального комплексу по вул. Велика Васильківська (колишня вул. Червоноармійська), 107-109 у Києві. Згідно з цим документом, нове будівництво планується на двох ділянках - 0,64 га і 0,21 га. Перша належить "Укржитлобуд" на праві приватної власності, а другу фірма орендує в міста. Обидві ділянки розташовані безпосередньо біля входу в метро "Палац Україна".

Ділянки, де планується будівництво
Фото: Наші гроші
Ділянки, де планується будівництво

Цільове призначення цих ділянок - для будівництва готельно-офісного комплексу з об'єктами обслуговування та гостьовим паркінгом.

Запланована висота будівлі - близько 100 метрів, хоча ділянка, на якій передбачена висотка, входить у Центральний історичний ареал Києва, де заборонено зведення будівель вищих за 27 метрів.

Засновниками ТОВ "Укржитлобуд" з 2018 року є АТ "ЗНВКІФ "Генезис" (30%), АТ "ЗНВКІФ "Медісон" (30%) і ТОВ "КУА "Система Капітального інвестування" (40%). Основним власником останнього є кіпрська компанія "Валдез Лімітед" (Valdeze Limited), засновником якої вказаний Анґеліки Пантсі.

Фонди "Генезис" і "Медісон" перебувають в управлінні ТОВ "КУА "Гарантія", єдиним власником якого з жовтня 2018 року є Вадим Столар.

Директором ТОВ "Укржитлобуд" є Роман Гладуняк - колишній голова Головного управління контролю за благоустроєм КМДА за часів мера Леоніда Черновецького. Гладуняк є фігурантом кримінального провадження про незаконну добудову верхніх поверхів (8 квартир) у 4-поверховому будинку в Києві по вул. Паньківській, 25.

У 2010-2012 рр. Вадим Столар був народним депутатом від Партії регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram