ГоловнаПолітика

Засуджений екс-президент Янукович дасть прес-конференцію в Москві

Адвокат Горошинський анонсував "сюрпризи".

Засуджений екс-президент Янукович дасть прес-конференцію в Москві
Виктор Янукович на пресс-конференции в Москве в марте 2018 года
Фото: EPA/UPG

Заочно засуджений до 13 років ув'язнення екс-президент України Віктор Янукович сьогодні виступить перед журналістами в Москві. Прес-конференцію Януковича призначено на 13:00 за київським часом. Про це повідомив адвокат Януковича Олександр Горошинський.

Зустріч Януковича із засобами масової інформації відбудеться в прес-центрі МІА "Россия сегодня" і буде присвячена "актуальним питанням української політики".

Горошинський повідомляв, що під час прес-конференції Янукович буде говорити про вирок, винесений Оболонським судом Києва, при цьому він зазначив, що, "можливо, будуть і сюрпризи".

Нагадаємо, 24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва визнав Януковича винним у державній зраді і заочно засудив до 13 років ув'язнення.

З моменту втечі в Росію Янукович регулярно проводить прес-конференції. У лютому і березні 2014 року він виступав в Ростові-на-Дону, заявляючи, що залишається легітимним президентом України і головнокомандувачем. Під час прес-конференції в листопаді 2016 року в російському Ростові-на-Дону Янукович заявляв, що на Донбасі воюють найманці і добровольці. Він також закликав надати Донбасу автономію. Під час прес-конференції в лютому 2017 року Янукович заявляв, що ніколи не просив ввести російські війська в Україну. Крім того, Янукович проводив прес-конференцію в березні 2018 року в Москві. Тоді він, кажучи про анексію Криму, заявив, що кримчани зробили "вимушений вибір".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram