ГоловнаПолітика

ФСБ допитала двох українських військовополонених моряків, - адвокат.

За майже 2,5 місяці слідчі так і не дали жодного дозволу військовим на побачення або телефонні переговори.

ФСБ допитала двох українських військовополонених моряків, - адвокат.
Николай Полозов
Фото: qha.com.ua

Слідчі Федеральної служби безпеки Росії допитали захоплених біля берегів Криму українських моряків Михайла Власюка і Юрія Без'язичного.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов.

"Вчора відбулися слідчі дії з військовополоненим Михайлом Власюком, а сьогодні - з Юрієм Без'язичним. Слідчими СУ ФСБ Росії були проведені допити, під час яких Власюк та Без'язичний ще раз заявили про те, що є військовополоненими. Під час допитів захист залучив низку заяв і клопотань слідству, в тому числі на надання телефонних переговорів і на побачення з близькими", - написав адвокат в Facebook.

За його словами, слідчі за майже 2,5 місяці так і не дали жодного дозволу військовим на побачення або телефонні переговори.

"Найчастіше, особи, в чиєму провадженні перебувають кримінальні справи, зловживають своїм правом давати дозволи на побачення і дзвінки, і ставлять винесення подібних дозволів в пряму залежність від отримання необхідних для слідства показань" - зазначив Полозов.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі Російської Федерації атакували і захопили два українських бронекатери і буксир, які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в порт Маріуполь. 24 моряки, що були на кораблях, взяті в полон і вивезені в Москву. Росія не визнає їх статус військовополонених і має намір судити українців за "незаконне перетинання російського кордону".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram