ГоловнаСуспільствоЖиття

В українського моряка Ейдера підозрюють гепатит, - адвокат

Можливо, його заразили в медсанчастині СІЗО "Матросская тишина".

В українського моряка Ейдера підозрюють гепатит, - адвокат
Эйдер Андрей
Фото: facebook/Эйдер Андрей

Утримуваного в Росії українського військового моряка Андрія Ейдера у російській в'язниці могли заразити гепатитом. Про це повідомив адвокат військовополонених Микола Полозов, посилаючись на дані захисниці Ейдера Олександри Маркової.

"Є серйозні підозри, що пораненого військовополоненого Андрія Ейдера заразили в медсанчастині СІЗО "Матросская тишина" гепатитом В. Якщо аналізи підтвердяться, то це зовсім щось поза межами", - написав Полозов.

"Офіційне підтвердження цього буде тільки на початку наступного тижня, коли я особисто побачу епікриз, який все-таки видали Андрію під час переведення з "Матросской тишины" в "Лефортово", - повідомила Маркова.

Вона наголосила, що якщо Ейдер захворів на гепатит не в тюрмі, то до тюремних лікарів є запитання, наприклад, чому спочатку про хворобу ніде не вказувалося, чому лікарі не виявили хворобу протягом двох місяців.

"На жаль, сьогодні п'ятниця, і попереду ще цілих два дні, які будуть тягнутися вічністю в очікуванні хоча б якоїсь визначеності", - написала Маркова.

Раніше повідомлялося, що трьох поранених моряків - Андрія Артеменка, Андрія Ейдера і Василя Сороку - минулого тижня перевели в "Лефортово", їхні адвокати дізналися про це випадково, намагаючись зареєструватися для передачі морякам.

Адвокат Ейдера попросив перевести його в третю країну для лікування. Захист скерував відповідне клопотання.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід з Одеси в Маріуполь. 24 моряки, що перебували на кораблях, заарештовані і вивезені до Москви.

19-річний Андрій Ейдер є наймолодшим з них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram