ГоловнаСуспільствоЖиття

Адвокат військовополоненого моряка Ейдера просить перевести його в третю країну для лікування

Захист скерував відповідне клопотання.

Адвокат військовополоненого моряка Ейдера просить перевести його в третю країну для лікування
Эйдер Андрей
Фото: facebook/Эйдер Андрей

Адвокат захопленого Росією військовополоненого моряка Андрія Ейдера Олександра Маркова в середу, 30 січня, вперше зустрілася зі своїм підзахисним у СІЗО "Лефортово".

Про це вона повідомила у Фейсбуці.

"Уперше побачилася зі своїм підзахисним Андрієм Ейдером на слідчій дії вже в новій обстановці - "Лефортово". Заявили клопотання про переведення пораненого в Україну або ж третю країну, а також про переведення для обстеження і лікування в цивільну медичну установу відповідного профілю", - написала Маркова

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі РФ в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українські військові кораблі, які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. В результаті були затримані і заарештовані 24 українських моряки. Їх перевезли з Криму в московський слідчий ізолятор "Лефортово". Крім того, троє поранених під час обстрілу росіянами українських моряків були переведені в лікарню СІЗО "Матроська тиша".

ФСБ Росії порушила кримінальну справу і висунула всім українським полоненим морякам звинувачення в незаконному перетині кордону, скоєному групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або з застосуванням насильства чи загрози його застосування "(ч. 3 ст. 322 КК РФ).

26 січня трьох поранених - Андрія Ейдера, Андрія Артеменка і Василя Сороку - перевели з "Матроської тиші" в "Лефортово". Український омбудсмен Людмила Денісова наполягає на лікуванні поранених українців у нейтральній країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram