ГоловнаПолітика

Печерський суд залишив під арештом банківські рахунки Арбузова

Терміни досудового розслідування не були вчасно продовжені, тому КПК дозволяє скасувати арешт.

Печерський суд залишив під арештом банківські рахунки Арбузова
Фото: Алексей Солодунов/capital.ua

Печерський районний суд Києва відмовився зняти арешт з банківських рахунків колишнього голови Національного банку Сергія Арбузова. Про це йдеться в матеріалах суду, оприлюднених 4 лютого.

До суду звернувся представник Арбузова з клопотанням про скасування рішення суду від 24.11.2014 про арешт рахунків Арбузова в ПАТ "Укрексімбанк", ПАТ "Укрбізнесбанк" і "Ощадбанку". Адвокат вказав, що клопотання про накладення арешту безпідставно розглянуто за відсутності власника майна і його представника, а досудове розслідування в кримінальному провадженні неодноразово зупинялося.

На думку заявника, терміни досудового розслідування закінчилися 27.10.2018, але не продовжено в установленому КПК порядку, що призводить до скасування арешту.

Суд відмовився задовольнити клопотання адвоката з огляду на те, що Арбузову інкримінується злочин, який передбачає конфіскацію майна.

Раніше Печерський районний суд Києва відмовився зняти арешт з 140 млн гривень дружини колишнього виконувача обов'язків прем'єр-міністра Сергія Арбузова Ірини.

Нагадаємо, на початку січня Генпрокуратура повідомила про завершення досудового розслідування стосовно колишнього голови Нацбанку і колишнього в.о. прем'єр-міністра Сергія Арбузова. Йому закидають зловживання службовим становищем у складі злочинної організації, що призвело до розтрати активів Нацбанку на 220 мільйонів гривень. Арбузов підозрюється в тому, що протягом 2011 - 2013 років розтратив державні кошти НБУ, які були витрачені на створення афілійованого з ним ТОВ "Банківське телебачення" (телеканал "БТБ").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram