ГоловнаСуспільствоЖиття

ДАБІ анулювала дозвіл на скандальне будівництво на схилі в Печерському районі

Там збиралися звести житловий, офісно-торговий і спортивно-оздоровлювальний комплекс із вбудованою інфраструктурою і підземним паркінгом.

Фото: dabi.gov.ua

Державна архітектурно-будівельна інспекція України анулювала дозвіл на будівництво житлового, офісно-торговельного та спортивно-оздоровлювального комплексу з вбудованою інфраструктурою та підземним паркінгом на вул. Вільшанська 2Б в Печерському районі Києва.

Причиною для цього став результат позапланової перевірки на предмет дотримання законів під час видачі містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки, повідомили в пресслужбі Держархітектурно-будівельної інспекції.

Перевірка показала, що Департамент містобудування та архітектури виконавчого органу КМДА видав містобудівні умови і обмеження, які суперечать наявним невідповідностям: наміри забудови землі не відповідають положенням містобудівної документації на місцевому рівні, зокрема через висотність об'єкта будівництва.

"У зв'язку з цим головний інспектор будівельного нагляду скасував дію містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки. Згідно з законом України, це є підставою для анулювання дозволу на виконання будівельних робіт", - додали в ДАБІ.

Держархібудінспекція ухвалила рішення анулювати виданий у вересні дозвіл. Наголошується, що подальше проведення робіт за цією адресою є незаконним.

"Завдяки активній позиції ЗМІ та небайдужих громадян, які звертають увагу на те, що відбувається в їхньому місті, ДАБІ має можливість і правові підстави реагувати на резонансні будівництва, такі як на вул. Вільшанська 2Б", - прокоментував в.о. голови ДАБІ Олександр Строкач.

Раніше ЗМІ повідомляли, що київський забудовник, друг глави Офісу президента Андрій Вавриш отримав дозвіл будувати висотки в Печерському районі Києва на вул. Вільшанській 2-6, незважаючи на порушення і відсутність необхідної документації.

Нагадаємо, Господарський суд Києва 27 листопада зобов'язав компанію-забудовника знести чотири верхніх поверхи "будинку-монстра" на Подолі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram