ГоловнаСуспільствоЖиття

На території столичного Павловського скверу хочуть побудувати чергову висотку

Ця ділянка розташована в межах пам'ятки історії місцевого значення "Обсерваторна гірка".

На території столичного Павловського скверу хочуть побудувати чергову висотку
Павловский сквер
Фото: glavred.info

На території столичного Павловського скверу, що на вул. Гоголівській у Шевченківському районі, хочуть побудувати житловий будинок вищої категорії будівництва, тобто понад сто метрів. Про це повідомляє видання "Наші гроші".

Зазначають, що Державна архітектурно-будівельна інспекція України в серпні видала відповідний дозвіл на будівництво будинку на вул. Гоголівській, 32-В.

1999 року авіакомпанія «Віта» стала власником нежитлового приміщення на Гоголівській, у 2003 році компанія на 25 років орендувала ділянку площею 0,22 га за тією самою адресою. Ця ділянка розташована в межах пам'ятки історії місцевого значення «Обсерваторна гірка».

Видання повідомляє, що в жовтні 2015 року Київрада заборонила авіакомпанії забудовувати ділянку на вул. Гоголівській, 32-В до виконання вимог будівництва, зокрема, потрібно було отримати в КМДА нові містобудівні умови і обмеження.

Депутатка Київської міськради Шевченківського району Ольга Балицька зазначила, що володіє інформацією від Департаменту архітектури про те, що нових умов забудовник не отримував. Спираючись на це, вона звернулася в ДАБК з вимогою зупинити будівельні роботи та провести перевірку.

Нагадаємо, вчора, 23 вересня, Суд скасував розпорядження, яке зупиняло роботи забудовника Протасового Яру в Києві.

Головний інспектор будівельного нагляду столичної ДАБК встановив, що проєктну документацію на будівництво «житлово-офісно-торгового комплексу з готелем і паркінгом» на вул. Миколи Амосова розроблено з порушенням вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил та з відхиленням від вихідних даних. Незважаючи на це, його рішення було оскаржене, а 16 вересня ОАСК задовольнив його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram