ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві поліцейські затримали п'яного водія катера

Правоохоронці вирішили зупинити судно після того, як воно зачепило каркасом міст.

У Києві поліцейські затримали п'яного водія катера
Фото: kyiv.npu.gov.ua

У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який у стані алкогольного сп'яніння керував катером і зачепив верхнім каркасом судна міст.

Про це повідомляють на сайті столичної поліції.

"У час патрулювання річки Десенка працівники відділу поліції в річковому порту «Київ» помітили катер, який зачепив верхнім каркасом міст. Тому правоохоронці вирішили зупинити плавзасіб для перевірки. Поспілкувавшись з 54-річним водієм, поліцейські з'ясували, що він перебуває в стані алкогольного сп'яніння", - йдеться в повідомленні.

На чоловіка склали адмінпротокол за ч. 5 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їхню увагу та швидкість реакції).

Санкція статті передбачає штраф у розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування плавучими засобами на термін від одного до трьох років, або громадські роботи на термін від 40 до 60 годин, або адміністративний арешт на термін від 10 до 15 діб.

Нагадаємо, раніше поліція Києва назвала райони, де було найбільше п'яних водіїв.

Минулого року в Україні ввели кримінальну відповідальність за керування напідпитку. За водіння в стані алкогольного сп'яніння передбачається штраф у розмірі 10,2 тис. грн і позбавлення прав на 1 рік, а водія, якому двічі впродовж 5 років призначали адміністративне покарання, штрафують на 40,2 тис. грн і позбавляють права керування транспортними засобами на 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram