ГоловнаПолітика

Рада втричі підвищила штрафи за водіння у нетверезому стані

Нетверезих водіїв штрафуватимуть на 10 тис. гривень.

Рада втричі підвищила штрафи за водіння у нетверезому стані
Фото: zaxid.net

Верховна Рада посилила адміністративну відповідальність за керування автомобілем у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння.

За прийняття в цілому законопроекту №4373 проголосували 243 депутати за мінімально необхідних 226.

За водіння в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, передбачається штраф від 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (на сьогодні один такий мінімум становить 17 гривень, тобто близько 10 200 гривень) і позбавлення права керування транспортними засобами на 1 рік.

У чинній редакції Кодексу про адміністративні правопорушення за керування в нетверезому стані передбачено штраф 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 гривень) і позбавлення права водіння на термін від 1 до 2 років.

Передбачають, що повторне протягом року водіння в нетверезому вигляді карається штрафом 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів (20 400 гривень) і позбавленням права водіння на 3 роки.

За вживання водієм алкоголю або наркотиків після дорожньо-транспортної пригоди або після того, як транспортний засіб був зупинений на вимогу поліцейського, до проведення медогляду, передбачається штраф у розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (20 400 гривень та позбавлення права водіння на 3 роки або адміністративний арешт на 15 діб.

Нагадаємо, раніше поліція встановила перші камери для фіксації порушень ПДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram