ГоловнаПолітика

Порошенко чекає, що НАТО підтвердить перспективу членства України в Альянсі

США зберігають політику "відкритих дверей" щодо членства в НАТО, зазначив Джон Керрі

Порошенко чекає, що НАТО підтвердить перспективу членства України в Альянсі
Фото: 17tv.com.ua

Президент Петро Порошенко сподівається, що на саміті НАТО у Варшаві буде підтверджено позиції, задекларовані на Бухарестському саміті.

Про це він заявив на спільній з держсекретарем США Джоном Керрі брифінгу в Києве, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Ми очікуємо підтримки Альянсу, ми очікуємо, що позиції, задекларовані під час Бухарестського саміту, ключова з яких про те, що двері НАТО відкриті для будь-якої європейської країни, буде підтверджено", - сказав Порошенко.

Керрі, у свою чергу, зазначив, що США і партнери по НАТО зберігають політику "відкритих дверей" щодо членства в Альянсі.

"Хочу сказати, що США дотримується своєї політики "відкритих" дверей. Ми готові вітати нових членів, коли вони будуть готові. Як сказав президент Порошенко, в України ще довгий шлях реформи оборонного сектору і, таким чином, це і є частиною діалогу в контексті комісії Україна-НАТО", - сказав він.

Нагадаємо, саміт країн-членів НАТО відбудеться 8-9 липня у Варшаві. Як заявив напередодні міністр закордонних справ Павло Клімкін, Україна очікує від саміту конкретних проектів і рішень про наповнення трастових фондів для реформування сектору безпеки. Міністр не уточнив, про які суми йдеться, але пояснив, що це стосується і допомоги у вигляді технічного оснащення, а також тренувань українських військовослужбовців на полігонах.

Раніше екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський закликав Україну відмовитися від мрії про вступ до НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram