ГоловнаПолітика

Порошенко прийшов у ДБР, але його відмовилися допитати (оновлено)

Труба порадив експрезиденту прийти в четвер.

Порошенко прийшов у ДБР, але його відмовилися допитати (оновлено)
Фото: EPA/UPG

П'ятий президент Петро Порошенко в середу відвідав Держбюро розслідувань. Про це повідомило агентство Українські новини з посиланням на власне джерело у відомстві.

Співрозмовник не уточнив, чи приходив Порошенко на допит, зазначивши, що допит заплановано на 25 липня.

Оновлення. Директор ДБР Роман Труба пізніше повідомив, що експрезидент несподівано прийшов, щоб попросити провести допит у середу, а не четвер у зв'язку з довгостроковою відпусткою.

У своєму телеграмі Труба написав, що для цього не потрібно було приходити до директора ДБР, а досить було звернутися через адвокатів до слідчого.

Він повідомив, що Порошенку відмовили в перенесенні допиту: "Ми з розумінням поставилися до завантаженості експрезидента під час виборчої кампанії. Я сподіваюся, що так само з повагою він поставиться до роботи наших слідчих і прийде завтра на допит".

Водночас пресслужба "Європейської солідарності" повідомила, що жодних слідчих дій щодо Порошенка на 25 липня не заплановано.

"Незважаючи на відсутність будь-яких повісток, сьогодні лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко прибув до Державного бюро розслідувань. Метою візиту була готовність відповісти на всі запитання слідчих. Однак слідчі виявилися не підготовленими до спілкування. Водночас у ДБР підтвердили, що жодних проваджень щодо Петра Порошенка не існує", - йдеться в заяві партії.

Нагадаємо, раніше детективи ДБР викликали Порошенка на допит 17 липня, проте в офісі політика повідомили, що він не отримував повістки, а в день передбачуваного допиту перебував у Страсбурзі на засіданні Європарламенту за спеціальним запрошенням.

16 липня адвокат Порошенка Ігор Головань повідомив, що особисто надіслав до Державного бюро розслідувань документ про те, що його клієнт досі не отримав повістки на допит у ДБР на 17 липня, повідомив про неможливість Порошенка з'явитися до слідчого до 21 липня, а також запропонував призначити слідчі дії після цієї дати. Директор ДБР Роман Труба своєю чергою заявив, що ДБР не отримувало повідомлень від адвоката й чекає політика на допит у зазначений час.

Нагадаємо, у травні колишній заступник голови адміністрації президента України Андрій Портнов заявив про подавання до ДБР та інших правоохоронних органів понад 10 заяв нібито про злочини Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram