ГоловнаПолітика

"Слуга народу" виступила за "цивільну конфіскацію" незаконних активів

У партії розповіли про перші антикорупційні ініціативи.

"Слуга народу" виступила за "цивільну конфіскацію" незаконних активів
Анастасія Красносільська
Фото: Укринформ

Кандидат у народні депутати від партії "Слуга народу", член Національної ради з питань антикорупційної політики Анастасія Красносельска назвала першочергові антикорупційні ініціативи президентської партії, серед яких - введення інструменту цивільної конфіскації незаконно активів чиновників.

Про це вона сказала під час конференції "Нова антикорупційна стратегія для України: якою вона має бути?", повідомляє Укрінформ.

Серед перших кроків вона назвала також фокусування антикорупційного суду на справах про топкорупцію, перезавантаження Національного агентства з питань запобігання корупції, повернення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення.

Красносельська підкреслила, що ці кроки повинні впроваджуватися паралельно з Антикорупційною стратегією на 2019-2023 роки.

"Для нас насправді питання, потрібна Антикорупційна стратегія чи не потрібна, взагалі не стоїть. Можу проінформувати, що Національна рада з питань антикорупційної політики, яка збиралася минулого тижня, вже визначила Антикорупційну стратегію одним із пріоритетів роботи до кінця цього року", - поінформувала вона.

Раніше заступник глави Адміністрації президента Руслан Рябошапка уточнив, що редакція статті президентського законопроекту про конфіскацію активів, отриманих чиновниками незаконним шляхом, яка стосується кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, узгоджена з експертами МВФ.

Нагадаємо, Володимир Зеленський двічі просив голову Верховної Ради Андрія Парубія скликати позачергове пленарне засідання парламенту. До порядку денного пропонувалося включити три президентські законопроекти, зокрема "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування" (№10461).

Як повідомляли, глава Офісу президента Андрій Богдан просив генпрокурора Юрія Луценка ініціювати арешт активів колишнього Президента Петра Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram