ГоловнаСвіт

Голова Пентагону скасував угоду між слідством та винними у терактах 11 вересня

Організаторам атаки знову загрожує смертна кара.

Голова Пентагону скасував угоду між слідством та винними у терактах 11 вересня
Теракти 11 вересня 2001 року
Фото: 6abc.com

Міністр оборони США Ллойд Остін втрутився у резонансну справу щодо організаторів терактів 11 вересня, які в обмін на визнання своєї провини хотіли отримати пом'якшення вироку.

Як пише Reuters, голова Пентагону позбавив наглядачку за військовим судом в'язниці Гуантанамо Сюзанну Ескальєр повноважень щодо ведення перемовин з Халідом Шейхом Мухаммедом та двома іншими членами "Аль-Каїди", які перебувають за ґратами.

Після цього Остін видав розпорядження, відповідно до якого домовлятися з терористами про визнання провини більше не збираються. Тож запит на заміну смертної кари покаранням у вигляді довічного ув'язнення розглянуто не буде. 

Потенційну угоду членів "Аль-Каїди" з американським правосуддям нещадно критикували представники Республіканської партії. Спікер Палати представників Майк Джонсон та лідер меншості у Сенаті Мітч Макконелл вимагали від міністерства оборони відмовитися від цієї ідеї. 

Халід Шейх Мухаммед був головним архітектором нападу на Америку у 2001 році, під час якого 19 терористів-смертників захопили комерційні літаки та спрямували їх у будівлі Всесвітнього торговельного центру та Пентагону. Внаслідок теракту загинули 2 996 осіб. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram