ГоловнаСвіт

Кім чен Ин заявив, що Південна Корея "фабрикує" дані про повені в КНДР

Південна Корея вважає, що кількість загиблих або зниклих безвісти може перевищити 1000 осіб.

Кім чен Ин заявив, що Південна Корея "фабрикує" дані про повені в КНДР
Кім чен Ин
Фото: EPA/UPG

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин засудив південнокорейські ЗМІ за «фабрикування» масштабів збитків від недавніх повеней у його країні.

Про це повідомили в суботу державні ЗМІ КНДР, пише Yonhap.

Південнокорейські ЗМІ повідомляють, що кількість загиблих або зниклих безвісти може перевищити 1000 осіб. Від негоди постраждало прикордонне місто Сінуюджу та округ Уйджу в провінції Північний Пхьонган. Там пройшли сильні дощі, які спровокували повені.

Кім назвав Південну Корею «незмінним ворогом», але не відповів на пропозицію Сеула щодо надання гуманітарної допомоги через збитки від повені. Він також звинуватив Південну Корею в тому, що вона має «злу» мету заплямувати імідж Північної Кореї та розгорнула наклепницьку пропагандистську кампанію.

У виданні припускають, що ворожа позиція Кіма підвищила ймовірність того, що Пхеньян навряд чи прийме пропозицію Південної Кореї про допомогу. У четвер уряд запропонував надати Північній Кореї гуманітарну допомогу через збитки від повені. Відтоді Північна Корея не відповідала через міжкорейський канал зв’язку.

  • У неділю Кім керував операцією з порятунку близько 5000 ізольованих жителів постраждалих від повені районів Сінуюджу та округу Уйджу. 
  • Північна Корея заявила, що злива залишила під водою понад 4100 будинків і майже 3000 гектарів сільськогосподарських угідь. Але подробиць про постраждалих не повідомляється.
  • У липні на Корейському півострові традиційно триває сезон дощів, але в останні роки влітку там спостерігалися екстремальні погодні умови.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram