ГоловнаСвіт

Польського генерала достроково звільнили із штаб-квартири НАТО

Імовірно, причиною стали його расизм та гомофобія.

Польського генерала достроково звільнили із штаб-квартири НАТО
Артур Якубчик
Фото: PAP/Bartłomiej Wójtowicz

Польського генерала Артура Якубчика достроково звільнили із штаб-квартири НАТО.

Про це пише "Rzeczpospolita" та Міноборони Польщі. 

Як йдеться у матеріалі, у структурах НАТО працювали вісім польських генералів, серед них і Артур Якубчик. Однак термін його повноважень скорочують на прохання інших країн.

За даними видання, причиною звільнення генерала нібито стали "порушення в конкурсі на посаду начальника відділу розвідувальної політики в Об'єднаному департаменті розвідки і безпеки штаб-квартири НАТО".

"Якубчик був у конкурсній комісії і мав віддати перевагу одному з кандидатів, який походить із Польщі", – повідомляє "Rz" і додає, що його "поведінка була описана як гомофобна та расистська".

У польському міноборони прокоментували звільнення генерала.

"Інформую, що на прохання союзників триває процедура звільнення бригадного генерала А. Якубчика з Міжнародного військового штабу в штаб-квартирі НАТО. На жаль, це ще одне катастрофічне кадрове рішення наших попередників", – написав Януш Сеймей, речник Міністерства національної оборони, на платформі X.

Раніше Якубчик служив заступником командира 18-ї механізованої дивізії, командиром якої з 2018 по 2022 рік був генерал Ярослав Громадзінський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram