ГоловнаСвіт

Суд відмовився заблокувати публікацію мемуарів Болтона

Книга вже надрукована і розіслана по всій країні.

Суд відмовився заблокувати публікацію мемуарів Болтона
Советник по нацбезопасности Джон Болтон после пресс-конференции в Белом доме, Вашингтон, США, 30 апреля 2019
Фото: EPA/UPG

Американський суд дозволив публікацію мемуарів колишнього радника президента США з національної безпеки Джона Болтона, пише видання The Hill.

Окружний суддя Ройс Ламберт заявив, що "одностороння поведінка Болтона викликає серйозні побоювання з точки зору національної безпеки", але він не вважає можливою судову заборону, про яку клопотав адміністрація Дональда Трампа.

Суддя вказав, що книга "Кімната, де це сталося" вже надрукована і розіслана по всій країні. Її продажі починаються у вівторок.

Ламберт, якого призначив суддею президент Рональд Рейган, розкритикував Болтона за те, що він випустив книгу, не отримавши офіційного підтвердження про відсутність у рукописі конфіденційної або секретної інформації. Але він визнав, що видавати заборонний наказ вже занадто пізно.

"Як кажуть в Техасі, кінь вийшов із сараю", - сказав він у п'ятницю під час слухань.

Нагадаємо, що мемуари Болтона стали скандальними задовго до їх виходу. Ще взимку стало відомо, що в них підтверджується шантаж України з боку Трампа, за який йому оголосили імпічмент у Палаті представників.

71-річний Болтон був радником Трампа з нацбезпеки з квітня 2018 року. Восени 2019 року він подав у відставку за ініціативою президента. Трамп заявив, що причиною звільнення послужили розбіжності.

Американський президент назвав мемуари Болтона "історіями розлюченого нудного дурня".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram