ГоловнаСвіт

США не планують знімати заборону на в'їзд для мандрівників з Європи

Трамп ввів це обмеження ще в середині березня.

США не планують знімати заборону на в'їзд для мандрівників з Європи
Фото: EPA/UPG

Сполучені Штати наразі не планують знімати заборону на в'їзд у країну для мандрівників, які прибувають з країн Шенгенської зони. Про це повідомив у п'ятницю, 19 червня, офіційний представник Білого дому у Вашингтоні, передає DW.

"Президент США Дональд Трамп продовжує спостерігати за ситуацією, проте на цю мить у влади немає планів щодо скасування епідеміологічних обмежень в галузі подорожей", - йдеться в повідомленні.

Водночас представник Білого дому наголосив, що введення цих обмежень на самому початку пандемії COVID-19 було дуже важливим для порятунку людських життів у США.

Заборону на в'їзд у країну для мандрівників, що прибувають з держав Шенгенської зони, Трамп ввів у середині березня, коли відразу в декількох європейських країнах були зафіксовані спалахи коронавірусу. Тоді президент США заявив, що обмеження вводяться на термін 30 днів.

Проте в середині квітня Трамп повідомив, що вони залишаться чинними доти, поки епідеміологічна ситуація в європейських країнах, найбільш сильно постраждалих від коронавірусу, не покращиться.

Наприкінці травня глава Білого дому вказав, що зняття заборони на в'їзд у США для європейців буде залежати від їхнього прогресу в боротьбі з пандемією.

Нагадаємо, у квітні Сполучені Штати вийшли на перше місце в світі за кількістю інфікованих і летальних випадків від коронавірусу.

За даними сайту Worldometers на ранок 20 червня, загальна кількість заражень ву США з початку пандемії сягнула 2,2 млн випадків.

Від наслідків легеневого захворювання COVID-19, які викликає коронавірус, в Штатах до сьогодні померли понад 121 тис. пацієнтів, 545 людей померли за останні 24 години.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram