ГоловнаСвіт

Туреччина почне впускати українських туристів із 1 липня

З цієї ж дати планують відновити авіасполучення.

Туреччина почне впускати українських туристів із 1 липня
Фото: vu.ua

Туреччина відкриє кордони для українських туристів з 1 липня. Про це повідомили в пресслужбі міністерства закордонних справ України за результатами розмови глави відомства Дмитра Кулеби з турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу.

"Глава МЗС Туреччини поінформував про рішення турецької сторони відкрити свої кордони для іноземних туристів і відновити регулярні пасажирські перевезення з України з 1 липня. Він також запевнив, що його країна створить усі необхідні умови для безпечного відпочинку українських громадян влітку", – йдеться в повідомленні.

Міністри також окреслили пріоритети розвитку стратегічного партнерства України й Туреччини в найближчій перспективі і визначили ключові двосторонні заходи високого рівня, які планують провести після покращення епідеміологічної ситуації.

Нагадаємо, що рейси з міжнародного аеропорту "Київ" ім. Сікорського поновлюються з 16 червня. Напрямки, за якими відновлюється авіасполучення вже з 16 червня – Belavia – Мінськ, LOT – Варшава, WizzAir – Біллунд (Данія), Афіни (Греція), Берлін (Німеччина), Вільнюс (Литва), Нюрнберг (Німеччина), Ларнака (Кіпр), Відень (Австрія), Бремен (Німеччина), Рига (Латвія), Лісабон (Португалія), Ганновер (Німеччина), Гданськ (Польща).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram