ГоловнаСвіт

Під час протестів у Вашингтоні Трампа сховали в бункер, - ЗМІ

Рішення відправити президента і його сім'ю у сховище прийняла Секретна служба.

Під час протестів у Вашингтоні Трампа сховали в бункер, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп переховувався в підземному бункері, коли біля Білого дому почався протест через смерть афроамериканця Джорджа Флойда.

Про це повідомили джерела The New York Times і CNN.

За даними видань, Трамп спускався в бункер увечері 29 травня і пробув там близько години. Разом з ним там були його дружина Меланія і молодший син Беррон.

Рішення відправити президента і його сім'ю в сховище прийняла Секретна служба.

"Невідомо, що саме спонукало Секретну службу відвести Трампа в підземний бункер, відомий як президентський оперативний центр управління в надзвичайних ситуаціях, але у служби є протоколи для захисту президента", - пише NYT.

Нагадаємо, афроамериканець Джордж Флойд помер 25 травня після того, як білий поліцейський упродовж майже 10 хвилин душив його коліном. 46-річний чоловік просив про допомогу, поки не втратив свідомість. Інформація про вбивство стала відома широкому загалу завдяки відеозаписам, що їх зробили перехожі. Поліцейського, який вчинив злочин, заарештували. Йому висунули звинувачення у вбивстві з необережності.

Ця трагедія викликала хвилю протестів у США. Демонстрації переросли в безлади і сутички з поліцією. У багатьох містах було введено комендантську годину і залучено Національну гвардію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram