>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Манчестер Сіті" пропустив в Англійській прем'єр-лізі під керівництвом Гвардіоли найшвидший гол у клубній історії

Двадцять секунд знадобилося Джону Макгінну, щоб засмутити Едерсона.

Джон Макгінн
Фото: EPA/UPG
Джон Макгінн

У рамках 32-го туру Англійської прем'єр-ліги "Астон Вілла" на "Вілла Парк" приймала беззастережного лідера поточного чемпіонату "Манчестер Сіті" і на 20-й секунді несподівано повела в рахунку: Джон Макгінн відгукнувся в штрафному майданчику гостей на крос з лівого флангу від Оллі Воткінса - 1:0.

Так шотландський півзахисник забив "МанСіті" найшвидший гол у клубній історії за час керівництва Хосепа Гвардіоли. Макгінну не вистачило лише 10 секунд, щоб повторити абсолютне "досягнення" "Манчестера Сіті" в АПЛ, встановлене в січні 1993 року Аланом Ширером, який тоді виступав за "Ньюкасл".

Після цього гості перехопили ініціативу: підопічні Гвардіоли рвали суперника, немов кішку, що затесалася в хоровод собачого весілля. 89 хвилин до завершення матчу всі розуміли - "Вілла" не зможе стримати "містян". І двічі субмарина господарів у першому таймі дала пробоїну: на 22-й і 40-й хвилинах Філ Фоден і Родрі забили по голу і вивели МС уперед – 1:2.

На 44-й хвилині в інтригу поєдинку підкинув хмизу захисник МС Джон Стоунс, зрізавши, немов автогеном, Джейкоба Ремзі. Як підсумок - гості залишилися в меншості.

Але ненадовго. Бездумні і безвідповідальні дії захисника господарів Меттью Кеша, який заробив на 54-й і 57-й хвилинах два попередження, зрівняли чисельність команд.

У решту часу футболісти "МанСіті" в економрежимі довели матч до переможного кінця і зміцнили своє лідерське становище в турнірній таблиці.

Команда Гвардіоли зможе виграти свій перший трофей у сезоні, якщо у фіналі Кубка Англійської ліги обіграє "Тоттенгем".

Зазначимо, це буде другий матч "шпор" після звільнення Жозе Моуріньо. А дебютний поєдинок під керівництвом Раяна Мейсона "Тоттенгем" учора виграв у "Саутгемптона" - 2:1.

Чудовими голами при цьому відзначилися Денні Інгз і Гарет Бейл.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram