ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Київ перестав відповідати критеріям для пом'якшення карантину

У столиці зафіксували високу динаміку інфікування коронавірусом.

Київ перестав відповідати критеріям для пом'якшення карантину
Фото: Макс Требухов

Київ знову перестав відповідати критеріям для пом'якшення карантину.

За підрахунками Міністерства охорони здоров'я, динаміка зростання інфікування коронавірусом у Києві перевищила максимально допустимі 10%. Інші показники – завантаженість ліжок, охоплення тестуванням і відсоток виявлених випадків – залишаються в межах норми.

Попри те, що Київ відповідав затвердженим критеріям усього два дні, у місті встигли дозволити роботу ресторанів і кінотеатрів.

Регіонами із широким розповсюдженням коронавірусу, крім Києва, також вважаються Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Одеська, Рівненська, Тернопільська та Чернівецька області. У Дніпропетровській, Донецькій, Луганській та Миколаївській областях коронавірусу мало, але там недостатні показники тестування.

Нагадаємо, що з 22 червня регіоном із широким розповсюдженням коронавірусу в Україні вважається той, у якому є один із таких ознак: завантаженість опорних лікарень вище ніж 50%; середня кількість тестування методом ПЛР і ІФА становить менш як 24 на 100 000 населення протягом останніх семи днів; коефіцієнт виявлених випадків інфікування коронавірусом вище як 11%; показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить понад 10%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram