ГоловнаЗдоров'я

До Києва прибув літак із гуманітарним вантажем із Китаю

Китайські партнери надіслали в Україну 13 тонн допомоги.

Фото: Посольство України в Китаї

Літак Збройних сил України Іл-76МД доставив у Київ гуманітарний вантаж із Китаю для боротьби з коронавірусною хворобою COVID-19.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", його в аеропорту "Бориспіль" зустрів заступник міністра закордонних справ Євген Єнін.

"Щойно з КНР літаком Збройних сил України доставлений найбільший за цей період гуманітарний вантаж, який сягає більше ніж 125 метрів кубічних", – сказав він на брифінгу.

У гуманітарну допомогу увійшли захисні маски, костюми, дезінфектанти, а також 10 апаратів штучної вентиляції легенів, подарованих засновником корпорації Alibaba Group Джеком Ма президенту України Володимиру Зеленському.

Фото: Посольство України в Китаї

Пресслужба посольства України в Китаї повідомила, що загальна вага вантажу становить 13 тонн.

Гуманітарну допомогу надали 39 китайських держорганів, корпорацій, урядів провінційного й місцевого рівнів, пекінська організація Червоного Хреста, приватні організації та особи.

Переліт літака оплатив "Метінвест" Ріната Ахметова. 

Генеральним партнером розділу «Здоров'я» є медична мережа «Добробут». Компанія розділяє цінності LB.ua щодо якісної медичної допомоги, та не втручається у редакційну політику LB.ua. Усі матеріали розділу є незалежними та створеними відповідно до професійних стандартів.