ГоловнаСуспільствоПодії

Аваков показав масштаби затоплень на заході України

За словами голови МВС, рівень біди більший, ніж у 2008 році.

Аваков показав масштаби затоплень на заході України

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков показав результати повітряного моніторингу затоплених районів на заході України.

Він опублікував фото в своєму Twitter, зазначивши, що рівень біди більший, ніж у 2008 році.

"Удар стихії в Івано-Франківській області прийняли Верховинський, Косівський, Рожняковський райони. Фактично випало близько 70% місячної норми опадів. Це спричинило потужні потоки, які на своєму шляху руйнували дамби, мости і переходи. Дністер розлився майже на 7 м - це рівень стихії 2008 року", - цитує Авакова пресслужба МВС.

Аваков повідомив, що від МВС над ліквідацією наслідків негоди працюють 1500 осіб, чотири вертольоти, а також рота рятувальників Нацгвардії.

Загалом зруйновано 110 км автодоріг, 1850 берегових укріплень і 90 мостів в Івано-Франківській області. Пошкоджено 429,7 км автодоріг та 130 мостів в Івано-Франківській, Львівській і Чернівецькій областях. Порушено транспортне сполучення з 34 населеними пунктами.

Голова МВС додав, що постраждалим областям буде виділено фінансову допомогу.

Нагадаємо, сьогодні вранці прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова ДСНС Микола Чечоткін і командувач Національної гвардії Микола Балан екстрено вирушили на Прикарпаття для координації сил у подоланні негоди і проведення повітряного моніторингу затоплених районів.

Раніше ДСНС оголосила штормове попередження у зв'язку з паводком у Чернівцях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram