ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі окупанти влаштували п'ять обстрілів, застосовуючи заборонені міномети

Постраждалих серед українських захисників немає.

За добу на Донбасі окупанти влаштували п'ять обстрілів, застосовуючи заборонені міномети
Фото: EPA/UPG

У зоні бойових дій на Донбасі збройні формування Росії п'ять разів порушували режим припинення вогню, використовуючи заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 мм. Постраждалих зі складу Об'єднаних сил немає, повідомили в пресслужбі Міноборони України.

Неподалік Широкиного вогонь вели з мінометів, великокаліберних кулеметів, станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів.

По оборонних укріпленнях біля Старогнатівки та Мар'їнки противник застосовував гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Поряд з хутором Вільний стріляли з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"У відповідь на злочинні дії російських найманців наші воїни відкривали прицільний вогонь по опорних пунктах окупантів. Завдяки рішучості та влучності українських захисників загарбники припинили свою активність. За уточненими даними розвідки, 22 і 23 червня наші воїни ліквідували трьох і поранили двох окупантів", - додали в Міноборони.

Нагадаємо, 20 червня озброєні формування Росії відкривали вогонь на Донбасі рекордну за останній час кількість разів - 28. У результаті цього поранення отримали троє військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram