ГоловнаСуспільствоЖиття

Голова Львівської ОДА розкритикував Садового за послаблення карантину

Через показники захворюваності у Львові облрада не може послабити карантин.

Голова Львівської ОДА розкритикував Садового за послаблення карантину
Максим Козицкий

Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький заявив, що "показники захворюваності Львова тримають у заручниках всю область" і облрада не може послабити карантин через показники захворюваності у Львові.

Про це Козицький написав у facebook."Очільник міста (Андрій Садовий, - ред.) пояснив такі послаблення як вимушений крок для збереження малого та середнього бізнесу. Рішення не відповідає постанові Кабміну №392 та рішенню обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій", - зазначив голова ОДА.

Крім того, Козицький порадив Садовому почитати статтю 325 КК про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам і масовим отруєнням.

"Хто візьме на себе відповідальність після того, як кількість захворювань різко піде вгору після карантинних послаблень у самому Львові? Львівський міський голова готовий особисто взяти на себе відповідальність, якщо кількість хворих збільшиться?" - запитує голова ОДА.

За останні 5 днів, зазначає Козицький, в області зафіксували 613 нових випадків захворювання на COVID-19, з них 335 - у Львові.

Раніше повідомлялося, що у Львові дозволили роботу ресторанів і кафе, спортивних та фітнес-клубів.

Водночас, за даними МОЗ, станом на 24 червня Львівська область зарахована до регіонів з широким поширенням коронавірусу за одним із критеріїв оцінки: відсоток виявлення хворих залишається вищим (20,4%), ніж визначено урядом - 11%.

Напередодні головний санлікар Віктор Ляшко допустив посилення карантину в трьох областях, зокрема у Львівськой.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram