ГоловнаСуспільствоОсвіта

В Україні стартує зовнішнє незалежне тестування-2020

Усі учасники зобов'язані пройти термометрію.

В Україні стартує зовнішнє незалежне тестування-2020
Фото: Украинская правда

В Україні сьогодні, 25 червня, розпочинається основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Першим випускники складатимуть тест з математики.

Для участі в тесті зареєструвалися понад 180 000 осіб, повідомили на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Допуск до пунктів тестування почався о 09:50 і триватиме годину, до 10:50. У запрошенні вказано часовий проміжок, упродовж якого учасникові ЗНО рекомендовано прибути і пройти процедуру ідентифікації. Це впроваджено для того, щоб уникнути зібрання великої кількості людей.

Усім учасникам виміряють температуру - допуск заборонений, якщо вона вища за 37,2 градуса. Також усі зобов'язані перебувати в масках або респіраторах.

У Центрі оцінювання якості освіти закликали всіх учасників ЗНО, які проживають у постраждалих від негоди населених пунктах Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей проходити тестування під час додаткової, а не основної сесії.

Діти з окупованих територій можуть не складати ЗНО для вступу в вузи. Внесені до законодавства зміни передбачають, що діти з цих територій зможуть вступати без зовнішнього незалежного оцінювання і мають можливість вступити до всіх ВНЗ України, а не за обмеженими окремими списками, як це відбувається зараз.

Нагадаємо, що через погіршення епідеміологічної ситуації в країні Кабмін заборонив проведення пробного ЗНО, яке було призначене на 15 червня.

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов повідомив, що, згідно з інформацією, яку він отримав з декількох не пов'язаних між собою джерел, влада має намір узагалі скасувати зовнішнє незалежне оцінювання. Український центр оцінювання якості освіти запропонував пройти пробне зовнішнє оцінювання вдома.

Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 22 червня ухвалила рішення, що епідеміологічна обстановка в Україні дозволяє провести зовнішнє незалежне тестування з 25 червня по 17 липня, як і було заплановано.

Напередодні ЗНО президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення до його учасників, побажавши всім 200 балів. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram